Tapioka sa kokosovim mlekom i kompotom od jagoda (bez glutena)

Tapioka sa kokosovim mlekom i kompotom od jagoda (bez glutena)

Sastojci:
krem: 100 gr tapioke, 400 ml kokosovog mleka, 500 ml mleka pirinčanog, 5 kašika žutog šećera
kompot: 500 gr jagoda, 2 vanilina šećera, 1 kašika šećera, 2 narandže

Način pripreme:
Pre nego što počnete sa kuvanjem tapioke, prvo je držati u hladnoj vodi oko 1 sat, a nakon toga je procediti i staviti u lonac sa mlekom. Kada mleko provri smanjiti temperaturu i mešati dok zrnca ne postanu prozirna, a zatim dok masa ne postane gusta. Na kraju dodati šećer i promešati.
Što se tiče kompota, očistiti jagode i iseći ih na polovine, iscediti dve narandže, a zatim staviti u lonac sok od narandže, jagode i šećer i kuvati oko 15 minuta na hladnoj vatri. Posluživati hladno. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart