Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
200 g špageta
3 kašike maslinovog ulja
2-3 čena sitno iseckanog belog luka
400 g bundeve
100 g spanaća
ljuspice čilija po želji
½ limuna, kora i sok
so i biber, po ukusu
30 g oraha, sitno iseckanih
Način pripreme:
Narezanu bundevu prelijte sa 1 kašikom maslinovog ulja i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 225ºC oko 40-50 minuta, dok bundeva ne omekša i ne postane lagano karamelizovana.
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju. Nežno propržite beli luk na laganoj-srednjoj vatri, često mešajući da ne zagori. Dodajte ljuspice čilija i kuvajte još minut ili dva uz često mešanje. Kuvajte špagete minut kraće nego inače. Izgnječite polovinu bundeve viljuškom. Stavite i zgnječene i cele komade bundeve u tiganj sa čilijem i belim lukom. U tiganj dodajte oceđenu testeninu i opran spanać. Začinite biberom, limunovim sokom, dodajte so i i čili ako je potrebno. Poslužite odmah sa seckanim orasima i limunovom koricom na vrhu. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine