Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
1 šolja mlevene soje
15 šolja vode
Način pripreme:
Sirovu soju potopite preko noći kao pasulj, a ujutro je u blenderu izmiksajte dodajući vodu. Prebacite u šerpu. Na jednu šolju mlevene soje dodati 12 šolja vode. Kuvati uz mešanje. Kada baci ključ dodati još jednu šolju hladne vode. Kada izbaci drugi ključ jos šolju hladne vode, i još jednom tako.
Procediti kroz gazu i - to je sojino mleko. Zbog boljeg ukusa na kraju možete dodati i mrvicu soli.
Od celuloznog ostatka uz dodatak luka šargarepe, soli, začina i malo brašna.... praviti šnicle i ćuftice.
Ako sojino mleko čuvate u frižideru nastojte da ga potrošite u roku od tri dana od dana pravljenja.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine