Slatki krompir punjen nautom

Naut pomešan sa slatkim krompirom i začinima daje neverovatan spoj, preporučujemo da probate ovu kombinaciju.

Slatki krompir punjen nautom

Sastojci:
4 srednja batat - slatka krompira
1 konzerva nauta/leblebija, oceđena
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka, sitno mleven
½ kašičice kima
½ kašičice crnog luka u prahu
½ kašičice slatke paprike
¼ kašičice morske soli
crni biber po ukusu
350 g spanaća ili kelja
Po želji humus ili veganski sir

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200°C, pa svaki batat krompir probodite nekoliko puta viljuškom i stavite ga na obložen pleh. Pecite 45 minuta do  sat vremena ili dok ne omekšaju i viljuška lako prolazi.

Za pripremu nadeva, zagrejte tiganj na srednjoj vatri i sipajte maslinovo ulje, zatim dodajte beli luk, naut, kim, crni luk u prahu, papriku, so i biber. Promešajte da se začini sjedine i kuvajte 3 minuta. Dodajte spanać i nastavite da kuvate, često mešajući, dok spanać ne omekša. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu.

Servirajte tako što ćete svaki krompir da isečete na pola i malo izgnječite unutrašnjost viljuškom, pa sipajte preko mešavinu nadeva. Po želji, pospite sa malo humusa ili veganskog sira, a možete da probate i seckani paradajz, peršun, kalamata masline, seckane orahe, bademe i slično i tako svaki put napravite neki novi spoj ukusa. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart