Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Mungo pasulj smatra se namirnicom koja hladi organizam i zato se posebno preporučuje za dane velikih vrućina. Ova supa može se jesti i hladna i topla.
Sastojci:
1 šolja mungo pasulja
nekoliko kašika šećera ili slada
voda
Način pripreme:
Ukoliko želite da kraće kuvate mungo pasulj, potopite ga preko noći ili na makar tri sata, pa ga tek onda kuvajte. Ako prethodno ne potopite pasulj za kuvanje će vam biti potrebno od sat do sat i po vremena.
Ovaj recept koristite samo kao vodič, jer mnoge njegove delove možete prilagoditi svom ukusu i različitim okolnostima
Jednu šolju pasulja prelijte sa oko 3 do 4 šolje vode i stavite da provri. Kada provri dodajte šećer (dve ili više kašika šećera) i neka lagano vri još 45 minuta ili oko sat vremena. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine