Slastan crveni pasulj i pirinač

Slastan crveni pasulj i pirinač

Sastojci:
4 šolje kuvanog integralnog jasmin pirinča 
1 crni luk
4 stabljike celera
1/2 zelene paprike
4 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 konzerva paradajza
2 konzerve crvenog pasulja (3 šolje kuvanog)
1 šolja super od povrća (ili vode)
½ kašičice kajenskog bibera
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušenog timijana
2 lovorova lista
1 kašičica soli
crni biber
¼ šolje seckanog peršuna, za ukrašavanje
ljuti sos za ukras

 

Način pripreme:
Skuvajte pirinač. Narežite luk, celer, papriku i crni luk na kockice. 
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dinstajte luk, celer i papriku 8 do 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mleveni beli luk i kuvajte još oko 2 minuta. 

U međuvremenu ocedite i isperite crveni pasulj. Kada je povrće gotovo, dodajte pasulj, paradajz isečen na kockice sa njihovom tečnošću i supu od povrća. Umešajte kajensku papriku, slatku papriku, origano, timijan, 2 lista lovora, so i mleveni biber.

Krčkajte na laganoj vatri 20 minuta, dok se sos ne zgusne. Kada je skuano, izvadite lovorov list i poslužite pasulj preko pirinča. Ukrasite seckanim peršunom i ljutim sosom. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart