Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
410 g brašna
300 g smeđeg šećera
100 g belog šećera ili šećera od trske
1 kašičica soli
1¼ kašičice sode bikarbone
1 kašika praška za pecivo
3 kašike mlevenog lanenog semena
2 kašičice mlevenog cimeta
1¼ kašičice mlevenog đumbira
½ kašičice mlevenog muškatnog oraščića
½ kašičice mlevenih karanfilića
180 ml ulja po izboru (avokado, suncokretovo, ulje kanole itd.)
240 ml biljnog mleka
2 kašike jabukovog sirćeta
4 kašičice ekstrakta vanile
220 g oceđenog konzerviranog ili svežeg ananasa, iseckanog na komadiće
240 g/3 velike rendane šargarepe
130 g pekan oraha ili oraha, iseckanih
160 g suvog grožđa
Veganska krema:
230 g veganskog krem sira
110 g gi putera ili veganskog putera
4 kašičice kukuruznog skroba
⅛ kašičice soli
1 kašičica ekstrakta vanile
500-600 g šećera u prahu
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175°C i pripremite dva kalupa za torte od 22 cm. Dno obložite papirom za pečenje, a stranice dobro namažite uljem.
U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, mleveni lan, cimet, đumbir, muškatni oraščić i karanfilić.
U drugoj činiji pomešajte tečne sastojke: ulje, mleko, sirće i vanilu.
Seckani ananas iscedite rukama, pa ga dodajte suvim sastojcima, a zatim i rendanu šargarepu, orahe i suvo grožđe, pa sipajte tečne sastojke iz druge činije. Sve to dobro, ali nežno promešajte.
Odmah sipajte testo u pripremljene kalupe za torte i pecite oko 45 minuta. Testirajte čačkalicom, pa ukoliko treba pecite još par minuta. Izvadite torte iz rerne i stavite ih na rešetku za hlađenje, ne vadite ih iz kalupa. Najbolje je da ih ostavite nekoliko sati da se potpuno ohlade.
Napravite glazuru od veganskog krem sira. Dodajte gi/veganski puter u veliku činiju i umutite mikserom na srednjoj brzini dok ne postane mekan, pa dodajte krem sir i mutite dok se ne sjedini.
Dodajte kukuruzni skrob, so, vanilu i oko 2 šolje šećera u prahu. Mutite na najnižoj brzini oko 20 sekundi dok šećer u prahu ne slegne, a zatim dodajte još 2 šolje. Ponovo mutite, postepeno povećavajte brzinu, dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte preostali šećer u prahu, promešajte da se zgusne, zatim poklopite činiju i stavite glazuru u frižider.
Na tanjir za serviranje stavite jednu koru, okrenutu nagore, sipajte glazuru na tortu, pazeći da sačuvate dovoljno za vrh i strane. Zatim stavite i drugu koru i nanesite preostalu glazuru na celu tortu.
Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine