Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
450 g leblebija
450 g crvenog pasulja
1.5 dl sočiva (mala šolja)
100 g maslina
1 veći crni luk
Sastojci za marinadu:
2 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
malo limunovog soka (po ukusu)
1 kašika origana
1 kašika bosiljka
1 kašika senfa
Način pripreme:
Sočivo prethodno potopiti u vodu. da stoji par sati ili ga preliti vrelom vodom. Ostaviti ga 15-ak minuta da odstoji, pa obariti sočivo u slanoj vodi (oko dvadeset minuta). Dok se sočivo kuva ocediti pasulj, iseći crni luk i masline i to pomešati sa skuvanim leblebijama. Što se tiče marinade - izgnječiti ili sitno iseckati beli luk, dodati bosiljak i origano, dodati ulje, senf, limunov sok i mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Povrću dodati oceđeno sočivo i onda sve to preliti marinadom. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine