Salata od leblebija i crvenog pasulja

Salata od leblebija i crvenog pasulja

Sastojci:
450 g leblebija

450 g crvenog pasulja

1.5 dl sočiva (mala šolja)

100 g maslina

1 veći crni luk


Sastojci za marinadu:

2 čena belog luka

3 kašike maslinovog ulja

malo limunovog soka (po ukusu)

1 kašika origana

1 kašika bosiljka

1 kašika senfa

Način pripreme:

Sočivo prethodno potopiti u vodu. da stoji par sati ili ga preliti vrelom vodom. Ostaviti ga 15-ak minuta da odstoji, pa obariti sočivo u slanoj vodi (oko dvadeset minuta). Dok se sočivo kuva ocediti pasulj, iseći crni luk i masline i to pomešati sa skuvanim leblebijama. Što se tiče marinade - izgnječiti ili sitno iseckati beli luk, dodati bosiljak i origano, dodati ulje, senf, limunov sok i mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Povrću dodati oceđeno sočivo i onda sve to preliti marinadom. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart