Puding od crnog pirinča i kokosovog mleka (bez glutena)

Puding od crnog pirinča i kokosovog mleka (bez glutena)

Ako su vam dosadili razni pudinzi koje možete kupiti i instant napraviti za 10-ak minuta, onda je ovo idealan recept za vas.

Sastojci:
1 šolja crnog pirinča, 1 šolje žutog šećera , 1 konzerva kokosovog mleka

Način pripreme:
Staviti pirinač, 3 šolje vode i pola kašičice soli da provri u loncu, a zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti 45 minuta. Dodati tome šećer, pola kašičice soli i 1 šoljicu kokosovog mleka i ostaviti na najjačoj temperaturi dok ne provri, a zatim smanjiti ringlu na slabu vatru, držati nepoklopljeno, mešati povremeno dok smesa ne postane gusta, a pirinač mek (oko 30 minuta). Zatim to skloniti sa ringle dok se ne ohladi na sobnu temperaturu, povremeno mešajući, najmanje 30 minuta. Pred posluživanje promešati puding i podeliti ga u 8 činija, a zatim preko svake dodati preostalo kokosovo mleko. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart