Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
1 kašičica maslinovog ulja
1 glavica luka sitno seckana
1 čen belog luka
1 šargarepa rendana
morska so
peršun ili majčina dušica po ukusu
1/2 šolje ovsenih pahuljica
2 šolje skuvanih leblebija
1 šolja skuvane kinoe
malo integralnog brašna
susamovo ulje za prženje
Način pripreme:
Zagrejte kašičicu maslinovog ulja i propržite iseckanu glavicu luka, čen belog luka i jednu rendanu šargarepu. Dodajte malo morske soli i peršuna ili sveže majčine dušice.
U blenderu sameljite 1/2 šolje ovsenih pahuljica, pa dodajte prodinstano povrće, 2 šolje skuvaniih leblebija i 1 šolju skuvane i oceđene kinoe.
Meljite masu za pljeskavice veoma kratko, tek da se sjedini. Važno je da se ne pretvori u pire, već da ima krupniju strukturu. Ako vam mešavina izgleda suviše vlažna, dodajte još malo ovsenih pahuljica.
Oblikujte oko 6 pljeskavica, uvaljajte ih u malo integralnog brašna , pa ih pržite na susamovom ulju na umerenom plamenu, oko 4 minuta sa svake strane.
Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine