Pita hleb bez kvasca

Pita hleb bez kvasca

Sastojci:
125 ml tople vode
1 šolja raženog brašna
1 šolja pšeničnog brašna 
1/2 kašičice soli
2 kašike biljnog ulja
po ukusu možete dodati začine
puniti filom po želji

 

Način pripreme:
Prosejte brašno, dodajte ostale sastojke, zamesite testo i ostavite poklopljeno 20 minuta. Nakon toga premesite 5 minuta, podelite na jednake loptice i oklagijom razvaljajte što pravilnije okrugle hlepčiće debljine oko 3 mm. 
Razvaljajte ostale loptice i sve pokrijte peškirom.  

Na zagrejan suvi tiganj pecite okrugli pita hleb i nakon 1 minuta narašće kao balon. Okrenite i zapecite drugu stranu. Vadite ih i slažite jedan preko drugog u tanjir, poklopite peškirom, a možete i da premažete uljem. 

Zasecite ih na pola tako da napravite džep i punite pita hleb filom po želji (namaz, povrće, tofu, sejtan...). Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart