Pirinač sa pet sastojaka (bez glutena)

Pirinač sa pet sastojaka (bez glutena)

Sastojci:
2 šolje integralnog pirinča, 2 supene kašike sušenog seckanog lotosovog korena, 2 komada isečenog tofua (može i dimljeni tofu), 6 iseckanih šitake pečuraka srednje veličine, 2 supene kašike iseckanog suvog dajkona, 2 kombu alge od po 5 cm, isečena na kvadratiće, 1 supena kašika sitno seckanog korena vlašca, 1 velika seckana šargarepa, 1/3 šolje seckanog sejtana, 1.5 šolja vode na 1 šolju proprženog pirinča.

 

Način pripreme:
Usuti integralni pirinač na tiganj i propeći ga, blago ga mešajući. Suvi lotosov koren potopiti u toplu vodu i ostaviti da stoji pola sata. Šitake pečurke potopiti na 10 minuta, a dajkon i kombu alge svaki na po 5 minuta. Sve ove sastojke, i tofu sir naseckati, ali ne previše sitno. Za ovo jelo će vam biti potrebno otprilike 1/3 šolje svakog od sastojaka: lotosovog korena, tofua, šitake pečurki, dajkona i kombu algi.

Proprženi pirinač naspite u ekspres lonac i dodajte sve ostale sastojke. Dobro izmešajte. Jelo nije potrebno dodatno soliti, jer sejtan u sebi već sadrži tamari sos koji je dovoljno slan (ukoliko ne koristite sejtan, tada dodajte prstohvat morske soli).
Kuvajte u ekspres loncu 40-50 minuta, tada sklonite sa vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Smanjite pritisak i otvorite. Ukrasite sa sitno seckanim vlašćem i peršunom i poslužite. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart