Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
5 komada kombu algi
2 kašike šoju soja sosa
1 kašičica slatkog soja sosa
2 kašike pirinčanog sirćeta
2 kašike mirina (pirinčano vino za kuvanje) ili zamenite sa pirinčanim sirćetom uz dodatak 1 kašičice šećera
1 kašika Dashi začina (opciono)
1 kašika šećera
voda
230 g gi putera
prstohvat soli
Način pripreme:
Isperite kombu hladnom vodom. Stavite u šerpu sa ostalim sastojcima, dobro promešajte, dolijte vodom dok ne pokrije sav kombu. Stavite vodu da provri i ostavite da se krčka na niskoj temperaturi dok kombu ne omekša. Ako je potrebno, dodajte vodu toliko da prekrije kombu. Pustite da se kuvana kombu mešavina ohladi.
Smesu procediti kroz sito i sačuvati tečnost. Prebacite kombu u blender, dodajte četvrtinu šolje tečnosti. Blendajte dok ne postane pasta - ova pasta se zove "Momoia". Čuvajte je u frižideru.
Uzmite 230 g gi putera i 2 supene kašike momoje, dodajte prstohvat soli. Blendajte dok se dobro ne izmeša. Možete da uživate u kombu puteru odmah ili da ga zamrznete da bi se učvrstio. Ovaj pikantni slatko-slani puter je savršen za premazivanje grilovanog povrća ili kao namaz. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine