Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
150 g bosiljka sa stabljikom
prstohvat morske soli
500 ml vode
70 g pinjola
1 čen belog luka
2 kašičice umeboshi paste
2 kašičice miso paste
120 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
Način pripreme:
U posudi pripremite hladnu vodu sa ledom.
Sipajte 500 ml vode u šerpu da provri, dodajte bosiljak i prstohvat soli, pa blanširajte 2-3 sekunde. Sada izvadite bosiljak i prebacite u hladnu vodu koju ste prethodno pripremili, da se zaustavi kuvanje, pa ocedite višak vode.
U blender stavite pinjole, beli luk, bosiljak, umeboši pastu i miso, pa polako dodajte maslinovo ulje u pesto dok se dobro ne sjedini (20-30 sekundi).
Koristite odmah ili čuvajte pokriveno u frižideru do nedelju dana ili u zamrzivaču mesec dana. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine