Pesto sa japanskim sastojcima - umeboši i miso pastom

Pesto sa japanskim sastojcima - umeboši i miso pastom

Sastojci:
150 g bosiljka sa stabljikom
prstohvat morske soli
500 ml vode
70 g pinjola
1 čen belog luka
2 kašičice umeboshi paste
2 kašičice miso paste
120 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Način pripreme:
U posudi pripremite hladnu vodu sa ledom. 
Sipajte 500 ml vode u šerpu da provri, dodajte bosiljak i prstohvat soli, pa blanširajte 2-3 sekunde. Sada izvadite bosiljak i prebacite u hladnu vodu koju ste prethodno pripremili, da se zaustavi kuvanje, pa ocedite višak vode.

U blender stavite pinjole, beli luk, bosiljak, umeboši pastu i miso, pa polako dodajte maslinovo ulje u pesto dok se dobro ne sjedini (20-30 sekundi).

Koristite odmah ili čuvajte pokriveno u frižideru do nedelju dana ili u zamrzivaču mesec dana. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart