Pečeno proso sa bundevom (bez glutena)

Pečeno proso sa bundevom (bez glutena)

Sastojci:
2 šolje prosa, 2 šolje bundeve sečene na kockice, 1.5 do 1.75 šolje izvorske vode, dva prstohvata morske soli.

Način pripreme:
Ovo je ukusno, slatkasto jelo pogodno za hladnije, jesenje i zimske mesece. Hranljivo je i može se služiti kao glavno jelo.

Oprati proso i propržiti ga na suvom tiganju, sve dok ne dobije zlanu boju. Bundevu operite i nasecite na kockice. Proso i bundevu stavite u ekspres-lonac, dodajte morsku so i vodu, poklopite i stavite na vatru. Kad počne da šišti kuvajte iznad štitnika za plamen 15 do 20  minuta.

Uklonite lonac sa ringle i pustite da pritisak padne. Prespite u pokriven pleh i pecite u rerni (prethodno zagrejanoj na 350 stepeni), 30 do 40 minuta.
Kada je pečeno, proso sa bundevom gotovo treba da je čvrsto, kao hleb. Nasecite na kocke i služite.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart