Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
1 pakovanje tempeha (oko 200-250 g), isečeno na kocke od 1-2 cm
1 veza špargli (oko 450 g), odstranjenih krajeva i isečeni na 2-3 cm
3 kašike miso paste
3 kašike balzamiko sirćeta (ili pirinčanog sirćeta)
2 kašičice susamovog ulja (običnog ili tamnog)
6 kašika soka od pomorandže
1-2 kašičice čistog javorovog sirupa, opciono
3 kašike seckanog svežeg bosiljka
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 230C. Obložite pleh papirom za pečenje ili lagano podmažite uljem.
Miso sos od pomorandže: u posudi umutite miso, sirće, ulje, sok od pomorandže i opcioni javorov sirup.
U pleh za pečenje dodajte tempeh, prelijte sa nekoliko kašika sosa i pomešajte. Pecite 12 minuta. Promešajte tempeh i dodajte špargle u pleh. Nastavite da pečete 8-10 minuta. Biće gotovo kada špargle postanu svetlo zelene.
U preostali sos dodajte seckani bosiljak, pa kada je pečenje završeno, ostavite da se špargle i tempeh ohlade, pa pospite sa nekoliko kašika ovog sosa.
Poslužite u činijama sa smeđim pirinčem ili kinoom, a odozgo dodajte pečene špargle i tempeh, pospite sa malo preostalog soka i pečenim crnim semenkama susama. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine