Pečeni tempeh i špargle u miso sosu od pomorandže (bez glutena)

Pečeni tempeh i špargle u miso sosu od pomorandže (bez glutena)

Sastojci:
1 pakovanje tempeha (oko 200-250 g), isečeno na kocke od 1-2 cm
1 veza špargli (oko 450 g), odstranjenih krajeva i isečeni na 2-3 cm
3 kašike miso paste
3 kašike balzamiko sirćeta (ili pirinčanog sirćeta)
2 kašičice susamovog ulja (običnog ili tamnog)
6 kašika soka od pomorandže
1-2 kašičice čistog javorovog sirupa, opciono
3 kašike seckanog svežeg bosiljka

 

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 230C. Obložite pleh papirom za pečenje ili lagano podmažite uljem.

Miso sos od pomorandže: u posudi umutite miso, sirće, ulje, sok od pomorandže i opcioni javorov sirup.

U pleh za pečenje dodajte tempeh, prelijte sa nekoliko kašika sosa i pomešajte. Pecite 12 minuta. Promešajte tempeh i dodajte špargle u pleh. Nastavite da pečete 8-10 minuta. Biće gotovo kada špargle postanu svetlo zelene.

U preostali sos dodajte seckani bosiljak, pa kada je pečenje završeno, ostavite da se špargle i tempeh ohlade, pa pospite sa nekoliko kašika ovog sosa.

Poslužite u činijama sa smeđim pirinčem ili kinoom, a odozgo dodajte pečene špargle i tempeh, pospite sa malo preostalog soka i pečenim crnim semenkama susama. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart