Panzanella - italijanska salata od paradajza i starog hleba

Panzanella - italijanska salata od paradajza i starog hleba

Sastojci:
250 g starog hleba isečenog na kocke (ćabata ili sličan hleb sa krckavom koricom)
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
50 g tanko isečenog crvenog luka
700 g paradajza, isečenog na kriške
pola krastavca, isečenog na polumesece
opciono 170 g mocarele, iscepkane
šaka svežih listova bosiljka, plus još za ukras
morska so

 

Za dresing:
60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 kašike šeri sirćeta ili crvenog vinskog sirćeta
3 čena belog luka, narendanog
½ kašičice dižon senfa
½ kašičice morske soli
sveže mleveni crni biber

 

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175°C, na pleh stavite papir za pečenje, pa poređajte kocke hleba, poprskajte maslinovim uljem i posolite. Promešajte i ravnomerno rasporedite, pa pecite 7- 10 minuta, dok ivice ne postanu hrskave.

Napravite preliv: U velikoj posudi umutite maslinovo ulje, sirće, beli luk, senf, so i mleveni biber.
Dodajte seckani luk, paradajz, krastavac i hleb u činiju sa prelivom i sve pomešajte. Ukoliko koristite, dodajte sir i bosiljak i lagano promešajte. Začinite po ukusu i poslužite sa još svežeg bosiljka na vrhu. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart