Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
250 g starog hleba isečenog na kocke (ćabata ili sličan hleb sa krckavom koricom)
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
50 g tanko isečenog crvenog luka
700 g paradajza, isečenog na kriške
pola krastavca, isečenog na polumesece
opciono 170 g mocarele, iscepkane
šaka svežih listova bosiljka, plus još za ukras
morska so
Za dresing:
60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 kašike šeri sirćeta ili crvenog vinskog sirćeta
3 čena belog luka, narendanog
½ kašičice dižon senfa
½ kašičice morske soli
sveže mleveni crni biber
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175°C, na pleh stavite papir za pečenje, pa poređajte kocke hleba, poprskajte maslinovim uljem i posolite. Promešajte i ravnomerno rasporedite, pa pecite 7- 10 minuta, dok ivice ne postanu hrskave.
Napravite preliv: U velikoj posudi umutite maslinovo ulje, sirće, beli luk, senf, so i mleveni biber.
Dodajte seckani luk, paradajz, krastavac i hleb u činiju sa prelivom i sve pomešajte. Ukoliko koristite, dodajte sir i bosiljak i lagano promešajte. Začinite po ukusu i poslužite sa još svežeg bosiljka na vrhu. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine