Ovsena srca (bez glutena)

Ovsena srca (bez glutena)

Suvi sastojci:

3 šolje ovsenih pahuljica (oko 250 gr)

3/2 šolje smeđeg šećera (oko 200 gr)

1/2 šolje tapioke (prethodno izmiksane u blenderu)

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice morske soli


Tečni
sastojci:

1/2 šolje kokosovog ulja

1/4 šolje prirodnog soka od jabuke (bez dodatog šećera)

kesica vanilin šećera ili arome vanile

 

Način pripreme:
Uključite rernu na 180 stepeni. Sve suve sastojke stavite u blender i uključite da se vrlo sitno samelju. Ne sitno kao brašno, ali vrlo fino.
Dodajte vlažne sastojke i miksajte ih u blenderu dok se lepo ne sjedine. Protresite blender povremeno ako je potrebno.

Izvadite smesu iz blendera i rukom oblikujte testo. Rashladite testo ukoliko je suviše mekano, stavite na 20 do 30 minuta u frižider, da se stegne.
Razvaljajte, ako se lepi možete razvaljati na papiru za pečenje, i vadite kalupom srca i druge oblike po Vašoj želji. Srca pre pečenja možete malo posuti i cimetom.

Stavite na papir za pečenje, pa na pleh i pecite oko 15 minuta.
Ukoliko želite kekse možete i glazirati smesom od oko 80 gr čokolade, 1 kašika kokosovog ulja i 1 kašika nekog zaslađivača. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart