Mramorni kolač (bez glutena)

Mramorni kolač (bez glutena)

Sastojci:
110 g putera ili kokosovog ulja
100 g prosenog brašna
100 g ovsenih mekinja (ili nekih drugih mekinja)
2 kašike sveže samlevenog lanenog semena
60 g samlevenih oraha, lešnika ili badema
1.5 kašičicu praška za pecivo
prstohvat soli
100 g šećera od trske
3 jaja
1.5 kašike kakao praha
2 kašike ekstrakta vanile
80 ml sojinog jogurta

 

Način pripreme:
Pomešajte proseno brašno, mekinje, orahe i laneno seme, so i prašak za pecivo. U drugoj činiji umutite mikserom puter i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, pa dobro umutite. Dodajte jogurt i vanilu. Pomešajte sa suvim sastojcima koje ste pripremili. 

Odvadite od ove smese jednu trećinu i u nju dodajte kakao prah. Modlu za pečenje podmažite uljem i ređajte malo svetle smese, pa kakao smesu, a zatim dodajte i ostatak svetle smese. Viljuškom možete dodatno malo pomešati ove dve smese.

Pecite kolač 35 do 40 minuta na 180C. Kada je gotov izvadite ga iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta, pa ga izvadite iz činije u kojoj se pekao. Kada sečete, svako parče će biti drugačije, išarano poput mermera.
Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart