Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Redosled poslova:
Prvo se zamesi testo za kolač i stavi u rernu da raste i da se peče potom se zamesi testo za ukrase i prave se ukrasi dok se kolač peče prohlađen kolač se ukrasi i dopeku se ukrasi na kraju se kolač ukrasi bosiljkom
Testo za kolač:
400 ml mlakog mleka
30 gr svežeg kvasca ili 10 gr suvog
2 kašike šećera
Način pripreme:
Ostaviti na toplom mestu da se kvasac rastopi i počne da peni. U ovo se doda: 2 kašike ulja, 1 jaje, 1 kašićica soli, 700 gr brašna (ako je brašno suvo, dugo stajalo, što je bolje, doda se još malo mlakog mleka da testo ne bude tvrdo). Umesiti testo i mešati ga da bude glatko, da se odvaja od ruke i zidova suda u kome se mesi.
Od testa napraviti 5 približno jednakih lopti i svaka se još promesi da bude okrugla i glatka. Četiri lopte se stave na dno šerpe prečnika oko 25 cm namazane uljem i malo potisnu od sredine ka zidu šerpe. Peta lopta se stavi odozgo, preko njih u sredinu. Sve se stavi u rernu zagrejanu na 50C i tu drži 45 minuta do 1 sat, tj. dok testo ne poraste skoro do vrha šerpe. Pri narastanju lopte se spoje. Potom se temperatura podigne na 200C i kolač se ispeče za oko 30 minuta. Pečen kolač se izvadi iz šerpe, stavi na pleh, prohladi i ukrašava.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine