Mediteranske ćufte od mungo pasulja i maslina

Mediteranske ćufte od mungo pasulja i maslina

Sastojci:
1 kašika mlevenog lanenog semena
200 g kuvanog mungo pasulja
60 g seckanih crnih maslina
60 g seckanog crnog luka
1 čen seckanog belog luka
2 kašike sušenog paradajza, seckanog (ne u ulju)
30 g seckanog svežeg peršuna
1 kašičica sušenog origana
¼ kašičice sušenog čilija
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
¼ kašičice soli
2 kašike paradajz sosa


Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175ºC. U maloj posudi pomešajte laneno seme sa 3 kašike vode. Ostavite na stranu najmanje 10 minuta.
U posudi srednje veličine izgnječite pasulj viljuškom dok ne dobijete glatku teksturu. Dodajte seckane masline, crni luk, beli luk, sušeni paradajz, peršun, začine i paradajz sos. Kada se vaše laneno "jaje" želira, dodajte i njega u smešu. Mešajte da se sjedini.
Razvaljajte mešavinu pasulja u kuglice od 4-5 cm i ravnomerno ih rasporedite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta, izvadite iz rerne, okrenite i pecite još 5-10 minuta. Kuglice treba da budu nežno zapečene kada su gotove.
Poslužite preko testenine ili povrća. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart