Maslačak i azuki pasulj kao salata (bez glutena)

Maslačak i azuki pasulj kao salata (bez glutena)

Sastojci:
azuki pasulj (ili sočivo)

maslačak (može i rotkvice, mladi luk, sremuš...)

šargarepa

umeboši sirće

limun

Način pripreme:
Naberite u prirodi sveže i mlade listove maslačka i pripremite ovu ukusnu salatu za izbacivanje viška vode i toksina iz organizma. Sličan efekat na organizam ima i azuki pasulj. Maslačak je jak i zato ne preterujte – dovoljna vam je šaka listova maslačka dnevno. Ako nemate vremena za dugo kuvanje azukija, ovu salatu od maslačka možete da pripremite i bez njega, odnosno sa sočivom koje se brže kuva od azukija. Možete dodati i sveže rotkivice, mladi luk, sremuš... Budite kreativni!

Potopite šolju azuki pasulja na oko 2-3 sata. Procedite vodu, dolijte novu, pa kuvajte azuki oko 2 sata. Ako voda previše ispari, slobodno tokom kuvanja dodajte malo nove vode. Kada je azuki skuvan, procedite ga i pustite da se ohladi. Operite 4 šake listova maslačka.
Izrendajte 1 veću šargarepu na krupno. Pomešajte šargarepu, azuki pasulj i maslačak. Dodajte umeboši sirće i malo soka od limuna, po ukusu. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart