Makrobiotičke tufahije (bez glutena)

Makrobiotičke tufahije (bez glutena)

Još jedan od načina da se ugrejete i ujedno pripremite divan makrobitički slatkiš! Koristite kiselkaste vrste jabuka, najbolje su naše starinske jabuke “kožare”.

Sastojci:
jabuke, orasi, suvo grožđe, taan (susamov puter)

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Najbolje je ako imate specijalni nož za dubljenje jabuka, pa možete da ih izdubite i ostavite cele. Ako imate samo običan nož, presecite jabuke na polovine i izdubite semenke i tvrdu čauru koja ih okružuje. Poređajte jabuke u pleh sa peki papirom koji je nauljen susamovim uljem, što će jabukama dati dodatnu aromu.
Iseckajte orahe, oko 1 jezgro po svakoj jabuci. Natopite suvo grožđe u malo mlake vode, oko 1 kašičicu po jabuci.  Razmutite u jednakoj količini tople vode kašičicu taana (puter od susama) - odmerite po svakoj jabuci po jednu kašičicu, pa sve ulijte u izdubljenu sredinu jabuka. Preko toga dodajte suvo grožđe i orahe. Stavite jabuke u rernu i pecite oko 20-30 minuta. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart