Mafini sa bademom i makom

Mafini sa bademom i makom

Sastojci:
210 g brašna
100 g šećera od trske
50 g smeđeg šećera
40 g badem listića
1 kašika maka
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice morske soli
120 ml nezaslađenog bademovog mleka
120 ml vode
80 ml ulja od semenki grožđa ili ulja avokada
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica ekstrakta badema
1/2 kašičice ekstrakta vanile
40 g badem listića za posipanje
1 kašika šećera od trske za posipanje

 

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 190C. Obložite kalup za mafine papirnim korpicama ili podmažite uljem.
U velikoj posudi za mešanje umutite brašno za pečenje, šećer, smeđi šećer, badem listiće, mak, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Dodajte bademovo mleko, vodu, ulje, sirće, ekstrakt badema i vanile. Mutite dok testo ne postane glatko, pa sipajte testo u pripremljen kalup za mafine. Odozgo dodajte još badem listićai pospite šećerom. Pecite 20-22 minuta. 
Izvadite mafine iz kalupa i stavite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart