Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
1/2 crnog luka iseckanog
4 čena belog luka iseckana
150 g sirovih indijskih oraha
440 g kuvanog pasulja (crveni, beli, azuki, mungo...)
160-170 g karfiola
180 ml Tabasco sosa
1 kašika kokosovog šećera
1 kašičica dimljene paprike
180 ml nezaslađenog bademovog mleka
30-45g nutritivnog kvasca
opciono: seckani peršun, mladi luk
Način pripreme:
Potopite indijske orahe u kipućoj vodi na 1 sat, ili preko noći u hladnoj vodi. Nakon toga ih ocedite i osušite.
U tiganju na 2-3 kašičice maslinovog ulja propržite crni luk, dodajte prstohvat soli i mešajte 1 minut. Dinstajte 5 minuta, ili dok luk ne omekša. Dodajte beli luk i često mešajte 2-3 minuta da beli luk ne zagori.
Karfiol kuvajte na pari. Dovedite oko 5-10 mm vode do ključanja u velikom tiganju. Zatim dodajte cvetove karfiola. Pokrijte tiganj i kuvajte na pari dok ne omekša oko 7-9 minuta. Ocedite preostalu vodu kako biste sprečili da umak postane voden.
U blender sipajte proprženi luk, oceđene indijske orahe i kuvani karfiol. Dodajte preostale sastojke - oceđeni pasulj, ljuti sos, šećer, papriku, biljno mleko i nutritivni kvasac. Obavezno otvorite srednji otvor sa poklopca blendera da biste ispustili paru, ali ga pokrijte kuhinjskom krpom. Mešajte dok umak ne postane gladak, gust i kremast.
Ostavite da se ohladi najmanje 15-20 minuta pre serviranja uz tortilja čips ili krekere. Opciono dodajte seckani peršun i mladi luk. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine