Libanska salata od bulgura - Tabbouleh

Libanska salata od bulgura - Tabbouleh

Sastojci:
150 g bulgura
400 ml vode
180 g paradajza, iseckan, bez semena
180 g krastavca, iseckan, bez semena
1 velika veza peršuna, sitno iseckana
1 veza nane, sitno iseckana
2 mlada luka, sitno iseckana
80 ml maslinovog ulja
sok od 2 limuna
so i biber po ukusu

 

Način pripreme:
Dodajte bulgur u veliku posudu i prelijte ključalom vodom. Ostavite da odstoji 25-30 minuta da omekša i upije što više tečnosti.
Uklonite semenke sa krastavca i paradajza i sitno ih iseckajte (5-10 mm). Zatim ih posolite i ostavite da odstoje dok iseckate peršun i nanu. Ocedite i prospite višak tečnosti iz paradajza i krastavca. 

Bulgur dobro ocedite i dodajte u činiju sa seckanim krastavcem i paradajzom. Dodajte sitno seckani peršun, nanu, seckani mladi luk i dobro promešajte. Začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, a zatim solju i biberom. Dobro promešajte i ostavite ovu salatu da odstoji oko 15-20 minuta pre serviranja. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart