Kremasta čorbica od mungo pasulja i kokosovog mleka

Kremasta čorbica od mungo pasulja i kokosovog mleka

Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1 luk iseckan
3 čena belog luka iseckanog
2 šargarepe iseckane
komad oko 5cm svežeg đumbira mlevenog
2 ljute papričice iseckane
1/2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog kima
200 g suvog mungo pasulja, natopljenog preko noći
240 ml povrtne supe ili vode sa suvim začinima
400 ml konzerviranog kokosovog mleka
malo svežeg peršuna seckanog
sok od 1 limete ili limuna

 

Način pripreme:
U velikom loncu na kokosovom ulju propržite luk, beli luk, šargarepu, đumbir, papričice, so i kim. Mešajte da se sjedini i dinstajte oko 5 minuta, dok luk ne omekša.

U šerpu dodajte proceđen mungo pasulj. Sipajte kokosovo mleko i supu od povrća, a zatim prokuvajte. Smanjite toplotu na laganu i kuvajte 15-20 minuta, dok mungo pasulj ne omekša. Odozgo pospite sok od limete, pa poslužite toplo sa peršunom, uz pirinač. Prijatno! 


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart