Krem supa od spanaća (bez glutena)

Krem supa od spanaća (bez glutena)

Sastojci:
300 gr svežeg spanaća, 2 krompira, kašičica miso paste, 2 kašičice gija ili putera, biber i morska so, malo biljne pavlake

Način pripreme:
Operite i očistite spanać. Oljuštite krompire i isecite ih na krupne komade. Stavite šerpu na vatru i dodajte gi ili puter da se lagano istope i zgreju, pa dodajte spanać i krompir. Neka se oko 5 minuta krompir i spanać proprže, ne na jakoj vatri nikako, tek toliko da spanać pusti vodu. Dodajte vodu (toliko da prekrije povrće i još malo više od toga).

Kada supa provri, smanjite vatru i neka lagano vri oko 20 do 25 minuta, sve dok se krompir ne skuva. Sklonite sa vatre, razmutite u supi kašičicu miso paste. Uz pomoć ručnog blendera izmiksajte supu, da postane glatka i kremasta. Kada poslužite ukrasite sa malo pavlake. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart