Kolačići sa lešnicima i bananama (bez glutena)

Kolačići sa lešnicima i bananama (bez glutena)

Sastojci:
180 g prosenog brašna

oko 50 g mlevenih lešnika

40 g pirinčanog brašna

20 g pahuljica od  kinoje (ili kornfleks ili neke druge pahuljice)

3 kašike kakaa ili rogača

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice morske soli

2 veća jaja

80 g šećera od trske

30 g muskovado šećera

1/2 šolje putera

1/3 šolje jogurta

2 kašičice ekstrakta vanile ili jedan vanilin šećer

2 veće banane

crni susam

Način  pripreme:
Uključite rernu na 180 stepeni. Pripremite ili pleh za pečenje pogačica-projica ili 12 papirnih modli. U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke, osim šećera. U drugoj činij pomešajte sve šećere i jaja i ulupajte ih dobro dok masa ne postane penušava i lagana. Dodajte zatim puter koji ste pethodno ostavili da se na na sobnoj temperaturi omekša, ubacite jogurt i ekstrakt vanile/vanilin šećer. Na kraju dodajte i bananu koju ste prethodnu ispasirali viljuškom. Zatim dodajte suve sastojke nastojeći da ne mešate previše.
Po kašiku smese stavite u svaku modlu i pospite crnim susamom. Pecite oko 25 minuta (da biste proverili da li je pečeno ubodite kolačić čačkalicom - ukoliko je čačkalica suva kada je izvadite kolačić je pečen).
Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart