Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
170 gr integralnog brašna od pirinča
70 gr finog kukuruznog brašna
35 gr pirinčanog ili prosenog brašna
1.5 kašika ksantan gume (ili odgovarajuća količina zamene za ksanatan gumu*)
1 kašičica fine morske soli
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
100 gr smeđeg šećera
3 kašike soka limete ili limuna
oko 2 do 2.5 šolje bademovog mleka
0.5 šolje krem sira ili biljne pavlake
1 kašičica limunove/limetine korice
1 šolja skuvane kanihue
*zamene za ksantan gumu: čija semenke, laneno seme mleveno i prukuvano, želatin, psilijum prah)
Način pripreme:
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U pleh za pečenje kolačića stavite papirne korpice. U veliku posudu stavite integralno brašno od pirinča, kukuruzni skrob, proseno ili pirinčano brašno, ksantan gumu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer. Dobro izmešajte.
U manjoj posudi, pomešajte sok limete i bademovo mleko dok se ne zgrudvaju. Sipajte u veliku posudu i dobro pomešajte sa suvim sastojcima. Dodajte maslinovo ulje i koricu limete. Na kraju umešajte i skuvanu kanihuu.
Uspite u korpice, oko 12 komada, i pecite u dobro zagrejanoj rerni, oko 35 minuta ili dok kolačići ne dobiju zlatnožutu boju. Kada se kolačići potpuno ohlade prelijte ih sa glazurom koju ćete pripremiti od 2 kašike soka iz kompota od višanja, 2 kašike bademovog mleka, 1 kašike soka limete/limuna i 3 kašike šećera ili zaslađivača.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine