Kolačići sa čokoladom, kikirikijem i tapiokom

Kolačići sa čokoladom, kikirikijem i tapiokom

Sastojci za podlogu:
1.5 šolja bademovog brašna

5 kašika brašna od tapioke

5 kašika kokosovog brašna

½ kašičice sode bikarbone

4 kašike maslinovog ulja

4 kašike javorovog sirupa

1 kašičica ekstrakta vanile

 

Sastojci za namaz:
1.5 šolja kikiriki putera

¾ šolje javorovog sirupa

2 kašičice ekstrakta vanile

1 prstohvat himalajske soli


Sastojci za glazuru:
150 g tamne čokolade

100 g maslaca
 

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175°C. Pomešajte sve sastojke za podlogu i oblikujte testo u loptu.
Stavite testo u kalup veličine 20x20 cm i razvucite rukama do ivica. Izbockajte testo viljuškom. Pecite 15 do 18 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Stavite testo u frižider na pola sata da se ohladi.

Pomešajte sastojke za namaz od kikirikija i rasporedite ga preko ohlađenog testa, a preko toga glazuru i vratite u frižider da se stegne. Secite kolačiće i uživajte!

 


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart