Kolač od lešnika

Kolač od lešnika

Sastojci:
2 šoljice integralnog brašna
1 šoljica mlevenih lešnika (ili oraha)
1/2 kašičice soli
3 kašičice praška za pecivo
2/3 šoljice javorovog ili agavinog sirupa
2/3 šoljice kukuruznog ulja
1 šoljica džema bez šećera (od pomorandže, jagode...) za testo
1/2 šoljice džema za preliv
1/2 šoljice ovsenog ili pirinčanog mleka
šaka iseckanih lešnika (ili oraka) za ukrašavanje
korica limuna ili pomorandže, cimet po ukusu

 

Način pripreme:
Rernu zagrejte na 180C i nauljite kalup za kolač. U velikoj posudi pomešajte brašno, lešnike, so i prašak za pecivo, koricu limuna ili pomorandže i cimeta po ukusu.
U drugoj posudi pomešajte javorov sirup, kukuruzno ulje, 1 šoljicu džema i mleko sve dok se sastojci ne povežu. Mešavinu sa džemom dodajte mešavini brašna pa sve dobro promešajte.

 

Smesu ulijte u kalup, pa pecite na srednjoj rešetki 45 minuta. Kolač ostavite u kalupu da se hladi 10 minuta pre nego ga izvadite.

U međuvremenu, u malom loncu na srednjoj jačini preostalih pola šoljicedžema pomešajte sa pola šoljice vode. Mešajte 8 minuta ili dok se sve ne izjednači. Topli kolač prelijte ovim sirupom. 
Ukrasite iseckanim lešnicima. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart