Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
Razno korenasto povrće (šargarepa, peršun, paškanat...), koren čička, krompir - napravite sami svoju kombinaciju. Susamovo ulje, tamari sos. Jelu možete dodati i arame ili hidžiki alge, tofu sir, sejtan...
Način pripreme:
Povrće isečete na štapiće. Dinstate, sa malom količinom tamnog, hladno ceđenog susamovog ulja i vode, oko 30 minuta na tihoj vatri. Pri kraju se doda tamari soja-sos. Prijatno!
Napomena:
Ovaj način pripremanja hrane u Japanu se zove kinpira i slična jela moguće je pripremati od različitog povrća, a najčešće se koristi koren čička i lotosa, šargarepa, arame i hidžiki alge, tofu i sejtan.
Odlika dugog laganog kuvanja, tipičnog za zimska jela, jeste da se toplota iz ovih jela jednako lagano otpušta kao što je u njih i ušla.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine