Karfiol, krompir i spanać za hladne dane

Karfiol, krompir i spanać za hladne dane

Sastojci:
1 kg krompira 1/3 glavice karfiola, isečene na cvetove
60 ml suncokretovog ulja
1 tanko narezan crni luk
1 kašika rendanog đumbira
4 čena sitno iseckanog belog luka
1 kašičica senfa
1 kašičica semena kima
1/2 kašičice mlevene kurkume
4 zrela paradajza, krupno iseckana
200 g bebi spanaća

 

Način pripreme:

Stavite krompir u lonac sa hladnom slanom vodom i sve stavite na jaku vatru. Pustite da provri, a zatim smanjite toplotu na srednju i kuvajte 10 minuta ili dok ne omekša. Ocedite, ostavite da se prohladi, pa krimpire prepolovite. Ostavite na stranu.

Stavite karfiol u posudu i dodajte 1 kašičicu soli. Ostavite na stranu 10 minuta da omekša. Isperite pod hladnom vodom, ocedite i ostavite na stranu.

Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednje niskoj vatri. Dodajte luk, đumbir i beli luk i kuvajte, mešajući, 6 minuta ili dok ne omekša, ali ne poprimi boju. Dodajte začine i kuvajte 5 minuta. Povećajte toplotu na srednju i dodajte paradajz. Kuvajte, mešajući, 5 minuta ili dok paradajz ne omekša. Dodajte karfiol, krompir i 250 ml vode. Pustite da provri, a zatim smanjite toplotu na srednje nisku. Pokrijte i kuvajte još 15 minuta ili dok se krompir i karfiol ne skuvaju, i u poslednjih 5 minuta dodajte spanać.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart