Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
116 g brašna od nauta/leblebija
¾ kašičice kala namaka (crne soli)
¼ kašičice praška za pecivo
180 ml vode
1 srednji paradajz, sitno iseckan
½ tikvice, narendane
70 g smrznutog zelenog graška
malo svežeg bosiljka, seckanog
1 kašika maslinovog ulja
½ avokada
120 ml sojinog jogurta ili bilo kog biljnog jogurta
Po želji ukrasite čilijem i svežim bosiljkom
Način pripreme:
U veliku posudu dodajte brašno od nauta, kala namak (crnu so), prašak za pecivo i vodu, pa umutite dok ne postane glatko. Zatim dodajte paradajz, tikvice, grašak, bosiljak. Dobro promešajte.
Zagrejte ulje u srednjem tiganju sa neprijanjajućim slojem na srednjoj vatri, pa sipajte mešavinu fritate. Pržite, potpuno pokriveno, 8-10 minuta ili dok dno ne postane zlatno. Okrenite fritatu i pržite poklopljeno još 5-8 minuta, dok ne porumeni. Poslužite ga sa narezanim avokadom i jogurtom. Prijatno!
Napomena:
Kala namak, takođe poznata kao himalajska crna so, jedinjenja je sumpora koji daju soli miris i ukus nalik na jaja, pa se zato preporučuje za ovaj recept.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine