Japanska pita od jabuke

Japanska pita od jabuke

Zdravo, a verujte nam i ukusno!

 

Sastojci za testo:

420 gr brašna, 150-200 ml vode, 150 ml kukuruznog ulja,  1 kašika pirinčanog slada, prstohvat morske soli
 

Sastojci za nadev:

1.5 kg jabuka,  200 ml vode, 100 gr mlevenih badema, 2 kašike pirinčanog slada,  20 gr kukuruznog skroba

Način pripreme:
Oljuštiti jabuke, iseći ih na listove, preliti ih vodom i dinstati dok ne omekšaju na laganoj vatri. Zatim dodati bademe, pirinčani slad i ohladiti. U ohlađenu smesu dodati kukuruzni skrob.
Od brašna, vode, ulja, pirinčanog slada i soli umesiti glatko testo i podeliti ga na pola. Polovinu testa razviti i staviti na uljem namazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Polupečeno testo izvaditi, na njega rasporediti nadev i prekriti drugom polovinom razvučenog testa. Sve to peći na istoj temperaturi oko 20 minuta. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart