Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
330 g heljde
2 kašike ovsenih pahuljica
2 kašike lanenog semena
1 kašika gi putera
2 kašike tahinija
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
za posipanje semenke susama, suncokreta i lana
Način pripreme:
U posudu sipajte heljdu i laneno seme, prelijte sa 320 ml vode. Ostavite da stoji najmanje 2h ili preko noći.
Zagrejte rernu na 160°C.
U blender prespite heljdu, laneno seme i vodu, dodajte ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete homogeno testo. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte testo, premažite tanko gi puterom i pospite sa semenkama.
Pecite hleb 90 minuta, a zatim izvadite pleh iz rerne i ostavite najmanje 10 minuta pre nego što ga izvadite iz tepsije. Ostavite da se ohladi pre sečenja. Prijatno!
Hleb može da stoji nedelju dana u frižideru ili u zamrzivaču isečen na kriške.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine