Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
1 šolja heljde
2 cela praziluka
50 grama celih oraha
karanfilić
žalfija, so, biber
1 kašika ulja
Način pripreme:
Prethodno namočenu heljdu sipajte u kipuću vodu, koju ste prethodno posolili i dodali par karanfilića. Oni će heljdi dati posebnu aromu, a biće lakše probavljiva. Heljdu kuvajte dvadesetak minuta, dok ne omekša. U drugoj posudi zagrejte vodu, a kada proključa dodajte praziluk izrezan na kolutiće. Kuvajte ga kratko, tako da ostane hrskav.
Na suvom tiganju propržite cele orahe. Važno je svo vreme ih mešati jer lako zagore. U proceđenu i dobro ohlađenu heljdu dodajte takođe ohlađeni praziluk i ulje. Na kraju jelo začinite solju i biberom te preprženim orasima. Dodajte i malo sasušene žalfije, koja je cenjeni antiseptik. Ovo jelo se može služiti kao glavno u vreme posnih dana ili kao prilog uz neka laganija jela. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine