Heljda sa bundevom, sočivom i blitvom (bez glutena)

Heljda sa bundevom, sočivom i blitvom (bez glutena)

Sastojci:
Sočivo, bundeva, maslinovo ulje, kari, heljda, tamari sos, sok od paradajza, beli luk, blitva.

Način pripreme:
Prvo se skuva sočivo i procedi od vode u kojoj se kuvalo. Onda se velike kocke bundeve prodinstaju na maslinovom ulju s karijem. Doda se heljda i dvaput više vode. Kuva se dok ne ispari voda, na najslabijoj vatri. Doda se tamari ili so, po ukusu (bez preterivanja!) Umeša se proceđeno sočivo, dolije malo soka od paradajza ili isecka jedan paradajz, pa se kuva još 5 minuta. Doda se čen belog luka. Blitva se iscepka na komade i stavi preko vrelog jela. Poklopi se i kada blitva splasne, nakon 3-4 minuta, ODMAH se jede!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart