Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
700 g vrganja
1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
2 krompira
1 dl crnog vina
1/2 kašičice mlevene slatke crvene paprike
1/4 kašičice mlevene ljute paprike
1/2 kašičice suvog začina
majoran, so i biber po ukusu
Način pripreme:
Vrganje prebrišite suvom kuhinjskom krpom, nemojte prati, jer pečurke upijaju vodu i neće imati teksturu ni ukus kakav treba.
Iseckajte luk na kockice i stavite u zagrejan tiganj sa malo ulja, posolite i pržite poklopljeno dok luk ne omekša. Zatim ubacite mleveni beli luk i dinstajte još minut.
Dodajte vrganje isečene na deblje komade i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte vina i malo vode. Zatim dodajte slatku i ljutu mlevenu crvenu papriku i krompir sečen na kockice, pa dinstajte dok se ne skuva. Po potrebi dodajte vode.
Pred kraj kuvanja dodajte majoran, so i biber po ukusu. Poslužite uz domaći hleb i uživajte u plodovima jeseni. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine