Gulaš od vrganja

Gulaš od vrganja

Sastojci:
700 g vrganja
1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
2 krompira
1 dl crnog vina
1/2 kašičice mlevene slatke crvene paprike
1/4 kašičice mlevene ljute paprike
1/2 kašičice suvog začina
majoran, so i biber po ukusu

 

Način pripreme:
Vrganje prebrišite suvom kuhinjskom krpom, nemojte prati, jer pečurke upijaju vodu i neće imati teksturu ni ukus kakav treba.

Iseckajte luk na kockice i stavite u zagrejan tiganj sa malo ulja, posolite i pržite poklopljeno dok luk ne omekša. Zatim ubacite mleveni beli luk i dinstajte još minut.
Dodajte vrganje isečene na deblje komade i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte vina i malo vode. Zatim dodajte slatku i ljutu mlevenu crvenu papriku i krompir sečen na kockice, pa dinstajte dok se ne skuva. Po potrebi dodajte vode. 
Pred kraj kuvanja dodajte majoran, so i biber po ukusu. Poslužite uz domaći hleb i uživajte u plodovima jeseni. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart