Grilovan tofu sa šparglama

Grilovan tofu sa šparglama

Sastojci:
1 kašika susamovog ulja (tamnog ili običnog)
1 blok čvrstog ili ekstra čvrstog organskog tofua, oceđen
1 veza špargle
3 kašike tamari ili soja sosa
3 kašike pirinčanog sirćeta
1 kašika čistog javorovog sirupa
1 kašika tostiranih semenki susama
1 veliki karfiol, narendan
1 komad đumbira, sitno narendanog ili mlevenog
1/2 kašičice belog luka u prahu
mineralna so, po ukusu
kriške limuna, za posluživanje


Način pripreme:
Tofu isecite na 12 jednakih kriški. Osušite čistom krpom.
Gril ploču zagrejte na srednjoj jačini, premažite susamovim uljem.
Pripremite marinadu tako što ćete u posudi pomešati tamari/soja sos, pirinčano vinsko sirće i javorov sirup, pa ostavite po strani.

Umočite kocke tofua u sos, pa ih stavite na jednu stranu grila, a špargle na drugu stranu i grilujte 4-5 minuta. Prelijte sa malo marinade. Pažljivo okrenite tofu i kuvajte još 5 minuta, dok ne porumeni sa obe strane. Rotirajte špargle po potrebi da se ravnomerno ispeku. Kada završite, isključite gril. Dodajte nekoliko kriški limuna na roštilj za aranžiranje.

Zagrejte veliki tiganj, dodajte rendani karfiol, mleveni đumbir, beli luk u prahu i prstohvat mineralne soli. Mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta.
Poslužite sa kriškama limuna i još malo tostiranih semenki susama na vrhu. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart