Gorko povrće

Gorko povrće

U proleće je naročito dobro unositi gorke namirnice, jer one pomažu čišćenje jetre i limfnog sistema. Preporučujemo vam ovo ukusno, gorko jelo koje jača krvnu sliku i odlično deluje na sistem za varenje.

Sastojci:
1 kašika susamovog ulja, 1 ljubičasti luk, 2 čena sitno seckanog belog luka, oko 500 grama raznog naseckanog svežeg mladog povrća (možete koristiti slačicu, maslačak, rukolu, repu, brokoli, prokelj), polja šolje vode, 2 kašike tamari sosa

Način pripreme:

Zagrejte susamovo ulje na srednjoj jačini, ubacite ljubičasti i beli luk i propržite oko 1 minut, uz stalno mešanje. Dodajte razni zeleniš i blago izmešajte, da se smekša. Zatim sipajte vodu i tamari soja sos. Kuvajte dok povrće ne smanji zapreminu za pola, dok ne postane mekano (oko 4 minuta).

Poslužite kao jelo uz integralnu testeninu. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart