Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
integralno ili ražano brašno
voda
so
Način pripreme:
Razmutite kašiku-dve integralnog pšeničnog ili ražanog brašna sa malo vode, da bude kao kiselo mleko. Poklopite tanjirićem i ostavite na toplom. Kada, za oko jedan dan testo uskisne, dodajte još malo brašna i još malo vode, razmutite i onda tako ponavljajte proces na svakih 12 sati jedno 3-4 dana. Za to vreme trebalo bi da su se mikroorganizmi potrebni za rast hleba već razvili... treba da miriše kao kiselo mleko ili kvasac, ne kao alkoholno vrenje! Ako miriše tako jako, onda niste dovoljno redovno "hranili" brašnom smesu, pa su uginuli korisni mikroorgnizmi a razvili se neki nekorisni...
Ukoliko vam je smesa dobro uskisla onda se ta smesa sipa u brašno i umesi se hleb. Dodati malo soli. Hleb se ostavi da raste dok ne naraste! Ako ne naraste, ostavite ga još malo. Onda se premesi, pa se ostavi opet da naraste sat vremena u namašćenoj posudi za pečenje. Onda se peče poklopljeno ili se stavi u rernu još neka posuda sa vodom, da se hleb peče u vlazi. Peče se na 150 stepeni, sat i po otprilike.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine