Đuveč od korenastog povrća u šafran-sosu (bez glutena)

Đuveč od korenastog povrća u šafran-sosu (bez glutena)

Sastojci:
2 kašike gi putera

200 g šargarepe

300 g korena celera

200 g paškanata

250 g uljane repice

prstohvat šafrana

1 čen belog luka

1 veza rukole

3 kašike pavlake

biozačin

300 ml vode 

Način pripreme:
Oljuštite korenasto povrće. Isecite šargarepe na štapiće i kockice. Istopite puter u šerpi koja ima debelo dno. Kada je puter zagrejan (nikako nemojte da puter pregori i postane taman) dodajte šafran i promešajte. Dodajte svo povrće i propržite par minuta. Sipajte vodu i biozačin i ostavite da provri, onda smanjite vatru i neka lagano vri sve dok se povrće ne skuva, ali da ostane još uvek čvrsto. Dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre dodaje krupno naseckanu rukolu. Prijatno!

Napomena:
Ukoliko nemate u svojoj kuhinji skupoceni šafran, možete umesto njega staviti pola kašičice karija, tek toliko da zažuti jelo.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart