Čorba od heljde (bez glutena)

Čorba od heljde (bez glutena)

Sastojci:
½ šolje heljde
4 do 5 šolja izvorske ili filtrirane vode
1 mali luk, sitno seckan
morska so
2 šolje sitno seckanog kupusa
1 naseckana šargarepa
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna

Način pripreme:
Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suvom, srednje zagrejanom tiganju, dok ne zamiriše i postane svetlo smeđe boje.

Malo vode stavite u šerpu da zavri. Dodajte luk i par zrna soli i ostavite da se dinsta 3 do 4 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim peršuna, i sačekajte dok ne provri. Kada provri dodajte heljdu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta. Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka. Pre služenja ukrasite sa malo sitno seckanog svežeg peršuna. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart