Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
½ šolje heljde
4 do 5 šolja izvorske ili filtrirane vode
1 mali luk, sitno seckan
morska so
2 šolje sitno seckanog kupusa
1 naseckana šargarepa
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
Način pripreme:
Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suvom, srednje zagrejanom tiganju, dok ne zamiriše i postane svetlo smeđe boje.
Malo vode stavite u šerpu da zavri. Dodajte luk i par zrna soli i ostavite da se dinsta 3 do 4 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim peršuna, i sačekajte dok ne provri. Kada provri dodajte heljdu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta. Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka. Pre služenja ukrasite sa malo sitno seckanog svežeg peršuna. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine