Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Čokoladni puding:
120 g amaranta
480 ml pirinčanog mleka
100 g tamne čokolade
1 kašika javorovog sirupa
prstohvat morske soli
Poširane kruške:
4 kruške, oljuštene
5 mahuna kardamoma
1 štapić cimeta
1 štapić vanile
2 kašike šećera
1 l vode
Način pripreme:
Isperite amarant i stavite u manji lonac, dodajte pirinčano mleko i stavite da provri. Neka se krčka oko 35 minuta. Kada mleko skoro ispari pred kraj, povremeno ga promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da odstoji 5 minuta.
Čokoladu sitno iseckajte i umešajte u amarant dok se potpuno ne istopi, dodajte javorov sirup po ukusu i prstohvat morske soli. Stavite u posudu za serviranje.
Poslužite odmah preliveno poširanim kruškama i seckanom čokoladom ili ohladite u frižideru najmanje sat vremena dok ne budete spremni za serviranje.
Da biste napravili poširane kruške, sipajte vodu u srednju šerpu, dodajte začine, šećer i pustite da provri.
Oljuštene kruške i stavite u šerpu, dinstajte oko 25 minuta ili dok ne omekšaju (proverite nožem).
Poslužite toplo uz puding ili ohladite dok ne budete spremni za serviranje. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine