Čokoladni puding od amaranta sa poširanim kruškama (bez glutena)

Čokoladni puding od amaranta sa poširanim kruškama (bez glutena)

Čokoladni puding:
120 g amaranta
480 ml pirinčanog mleka
100 g tamne čokolade
1 kašika javorovog sirupa
prstohvat morske soli

 

Poširane kruške:
4 kruške, oljuštene
5 mahuna kardamoma
1 štapić cimeta
1 štapić vanile
2 kašike šećera
1 l vode

 

Način pripreme:
Isperite amarant i stavite u manji lonac, dodajte pirinčano mleko i stavite da provri. Neka se krčka oko 35 minuta. Kada mleko skoro ispari pred kraj, povremeno ga promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da odstoji 5 minuta.

Čokoladu sitno iseckajte i umešajte u amarant dok se potpuno ne istopi, dodajte javorov sirup po ukusu i prstohvat morske soli. Stavite u posudu za serviranje. 
Poslužite odmah preliveno poširanim kruškama i seckanom čokoladom ili ohladite u frižideru najmanje sat vremena dok ne budete spremni za serviranje.

Da biste napravili poširane kruške, sipajte vodu u srednju šerpu, dodajte začine, šećer i pustite da provri.
Oljuštene kruške i stavite u šerpu, dinstajte oko 25 minuta ili dok ne omekšaju (proverite nožem). 
Poslužite toplo uz puding ili ohladite dok ne budete spremni za serviranje. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart