Čokoladni mus (bez glutena)

Čokoladni mus (bez glutena)

Sastojci:
150 g crne čokolade, oko 100 ml biljne pavlake, 10 g šećera, par kašika natopljenog lanenog semena, za ukras pečeni listići jabuka, sveže jagode, rendana čokolada, kakao prah i slično. 

Način pripreme:
Istopite crnu cokoladu na pari. U manji sud sipajte biljnu pavlaku i zgrejte je do tačke ključanja. Dodajte zagrejanu pavlaku u crnu čokoladu i dobro promešajte. Trebalo bi da se smesa zgusne.
Dobro ulupajte belanca od lana i malo pre nego što će postati sasvim čvrsta dodajte u njih, postepeno, šećer. Nastavite da mešate.

Zatim, vrlo polako dodajte belanca od lana u čokoladu, pazeći da belanca ne spadnu (pravite široke pokrete špatulom). Sipajte mus u više malih posuda i ostavite u frižideru oko jedan sat. Poslužite ukrašenim lisićima pečenih jabuka, svežeg voća, rendane čokolade ili pospite kakao prahom. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart