Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci za tortu:
200 g šećera
120 ml šolje otopljenog kokosovog ulja
120 ml hladne vode
1/2 kašičice ekstrakta vanile
210 g brašna
35 g kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 kašičica belog sirćeta
Sastojci za glazuru:
60 g čokoladnih komadića
1 1/2 kašike kokosovog ulja
60 ml biljnog mleka
4 kašike kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice ekstrakta badema
prstohvat soli
300 g šećera u prahu
Način pripreme:
Za tortu:
Zagrejte rernu na 175°C.
Lagano podmažite i pobrašnite kvadratni pleh za pečenje od 20 cm. Sipajte u posudu šećer, kokosovo ulje, vodu, vanilu i pomešajte. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so u prvu mešavinu i umutite mikserom. Dodajte sirće i sipajte testo u pripremljen pleh.
Pecite tortu oko 30 minuta, ili dok čačkalica ubačena u centar ne izađe čista. Prebacite tortu na rešetku da se ohladi.
Za glazuru:
U šerpicu otopite komadiće čokolade i kokosovo ulje, tako što ćete je staviti u drugu šerpu sa ključalom vodom.
Mikserom umutite biljno mleko, kakao, ekstrakt vanile, ekstrakt badema i malo soli. Dodajte šećer, pomešajte sve zajedno i napravite glazuru za premazivanje.
Ohladite tortu, pa premažite glazurom. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine