Čips od sočiva, paradajza i bosiljka (bez glutena)

Čips od sočiva, paradajza i bosiljka (bez glutena)

Sastojci:
140 g crvenog sočiva
4 kašike paradajz pirea
1 kriška crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica dimljene paprike
½ kašičice kurkume
½ kašičice kajenskog bibera
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika javorovog sirupa
prstohvat soli i bibera
180 ml vode
1 kašika sušenog bosiljka

 

Način pripreme:
Potopite sočivo u slanu vodu najmanje sat vremena, najbolje preko noći. Ocedite i isperite sočivo pa dodajte u blender sa svim ostalim sastojcima osim bosiljka.
Izblendajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte i bosiljak. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 
Pecite na 190C oko 30 minuta. Izvadite pleh iz rerne i ostavite da odstoji 10 minuta.
Skinite papir i isecite čips na dugačke trake, pa na trouglove. Stavite čips od sočiva direktno na rešetku za rernu, a zatim pecite još 5-15 minuta na 170C dok se ne osuši i izvadite iz rerne kada ivice postanu zlatne.
Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart