Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
140 g crvenog sočiva
4 kašike paradajz pirea
1 kriška crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica dimljene paprike
½ kašičice kurkume
½ kašičice kajenskog bibera
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika javorovog sirupa
prstohvat soli i bibera
180 ml vode
1 kašika sušenog bosiljka
Način pripreme:
Potopite sočivo u slanu vodu najmanje sat vremena, najbolje preko noći. Ocedite i isperite sočivo pa dodajte u blender sa svim ostalim sastojcima osim bosiljka.
Izblendajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte i bosiljak. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 190C oko 30 minuta. Izvadite pleh iz rerne i ostavite da odstoji 10 minuta.
Skinite papir i isecite čips na dugačke trake, pa na trouglove. Stavite čips od sočiva direktno na rešetku za rernu, a zatim pecite još 5-15 minuta na 170C dok se ne osuši i izvadite iz rerne kada ivice postanu zlatne.
Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine