Čija puding na sto načina (bez glutena)

Čija puding na sto načina (bez glutena)
Čija puding se priprema izuzetno lako. Osnovu, bazu možete pripremiti uvek na sličan način a ukus će u stvari zavisiti od dodataka koji zavise samo od Vaše inspiracije i sastojaka koje imate na raspolaganju.

Sastojci:
355 ml bademovog, pirinčanog ili nekog drugog mleka koje volite
3 kašike čija semenki
1 kašičica ekstrakta vanile ili ako imate samih semenki vanile
1 kašičica sirupa od agave ili nekog drugog zaslađivača po želji
prstohvat soli
po želji: maline ili drugo bobičasto voće
(so se stavlja ne zato da bi puding bio slan već zato da bi gustativne kvržice na jeziku mogle dobro da osete ukus vanile)
 

Način pripreme:
Spojte sve sastojke i ostavite da odstoji u frižideru 3-5 sati. Ovu smesu možete i izblendirati, tako ćete dobiti kremastu, glatku strukturu pudinga. U osnovnu masu možete dodati bobičasto voće, višnje, breskve, ananas kao i bademe, lešnike, orahe ili malo narendane kore pomorandže ili limuna, kokos, cimet, rogač, kakao ... ono što volite i boje koje vam u tom trenutku prijaju.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart